مواد لازم جهت تهیه بامیه مصری

آرد سفید 3 پیمانه (360 گرم)
نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
پودر خمیرمایه فوری 2 قاشق غذاخوری
نمک نوک قاشق چایخوری
وانیل، هل یا دارچین 1/4 قاشق چایخوری
ماست در دمای اتاق 2 پیمانه
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
برای شربت ساده:
شکر 2 پیمانه (400 گرم)
آب 1 پیمانه
آب لیمو تازه 1 قاشق چایخوری
گلاب دلخواه

دستور پخت بامیه مصری

بامیه مصری
بامیه از شیرینی‌های مخصوص و پر طرفدار ماه مبارک رمضان در ایران و دیگر کشورهای مسلمان است. اما در هر کشوری روش تهیه کمی تفاوت دارد. بامیه مصری که در اینجا روش تهیه‌اش را توضیح می‌دهیم کمی با بامیه معمولی که در کشور ما فراوان است تفاوت دارد. به این بامیه در کشورهای عربی لقمه القاضی یا لقیمات گفته می‌شود و البته مختص مصر هم نیست بلکه در خیلی از کشورهای عربی، هند و حتی در جنوب ایران هم رواج دارد. دلیل انتخاب این نام این است که این دستور از سایت یک آشپز مصری الهام گرفته شده است.
تهیه بامیه مصری خیلی پیچیده نیست. فقط باید به نکاتی که در دستور ذکر شده دقت کنید. شاید دانستن این نکته جالب باشد که بامیه مصری از اجداد دونات‌های رایج خودمان است ولی استفاده از شربت فراوان باعث می‌شود مزه‌ای مشابه بامیه داشته باشد. البته بامیه مصری را می‌توانید با شکلات نوتلا و یا با پودر قند هم سرو کنید که روش آن در زیر شرح داده شده است. شربتی که بامیه در آن غوطه ور می‌شود با شربت بامیه کلاسیک ایرانی تفاوتی ندارد. اما برای راحتی شما طرز تهیه شربت در آخر این دستور هم توضیح داده شده است.
طرز تهیه: ابتدا آرد، نشاسته ذرت، شکر، خمیر مایه و پودر وانیل (یا ادویه دلخواه) و کمی نمک را داخل کاسه بزرگی بریزید بااستفاده از همزن برقی یا یک قاشق چوبی هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
سپس ماست را اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا به خوبی با بقیه مواد مخلوط شود و خمیر چسبنده مرطوبی بدست آید. غلظت مخلوط باید چیزی بین یک مایه کیک غلیظ و خمیری شل و چسبنده باشد. توجه کنید حتماً از ماستی استفاده کنید که هم دمای اتاق باشد. اگر از ماست سرد استفاده کنید، بر آمدن خمیر مدت خیلی زیادی طول خواهد کشید.
با سلفون روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید در محل گرمی به مدت یک ساعت بماند (یا در یخچال از شب تا صبح) تا حجم خمیر دوبرابر شود.
در یک تابه عمیق روغن کافی بریزید تا به اندازه 5 سانتی متر پر شود و روی حرارت ملایم گرم کنید تا کاملاً داغ شود (175 تا 190 درجه سانتیگراد). شربت یا هر روکش دیگری که در نظر دارید را هم آماده کنید و در جای نزدیکی بگذارید.
خمیر را درون قیف بریزید. نوک قیف را تا نزدیکی روغن بیاورید. با کمک یک دست، بالای قیف را فشار دهید تا حدود یک و نیم سانتی متر از خمیراز نوک قیف بیرون بیاید، سپس با دست دیگرتان را چرب کنید و روی نوک قیف فشار دهید تا خمیر داخل روغن داغ بریزید.
می‌توانید از اسکوپ بستنی کوچک هم استفاده کنید. برای این کار سر اسکوپ ساز را در روغن خنک فرو کنید. کاسه روغن کوچکی را نزدیک تابه قرار دهید و هر بار سر اسکوپ ساز را در روغن فرو ببرید. این کار ریختن مخلوط را آسان می کند.
گلوله های خمیری را سرخ کنید، مدام آن‌ها را در روغن به هم بزنید و حرکت دهید و روی آنها را با یک سافی دسته دار فشار دهید تا در روغن فرو بروند و به طور یکنواخت طلایی شوند.
به کمک سافی دسته دار بامیه را از روغن خارج کنید، اجاز دهید روغن اضافه در تابه چکه کند.
سرو کلاسیک:
فورا بامیه های داغ را داخل کاسه شربت سرد بریزید و هم بزنید تا با شربت پوشانده شوند، سپس به یک سافی بزرگ منتقل کنید تا شربت اضافی جدا شود. بامیه مصری را دریک ظرف سرو بزرگ بچینید و به صورت دلخواه با پسته خرد شده تزیین کنید. بهترین زمان برای سرو یک تا سه ساعت بعد از پخت است.
سرو با نوتلا:
روش دیگر سرو بامیه مصری با شکلات نوتلاست. بسته به طبع خود، می توانید از بامیه ی فرو رفته در شربت یا بامیه بدون شربت استفاده کنید. اگر از بامیه ی فرو نرفته در شربت استفاده می‌کنید اجازه دهید چند دقیقه روی دستمال کاغذی روغنشان کشیده شود. در یک کاسه مایکروویو مقداری از نوتلا را ماکروویو کنید تا گرم و روان شود. سپس نوتلا را روی بامیه ها بریزید تا از شکلات پوشانده شوند.
سرو با پودر قند:
سومین روش برای سرو بامیه مصری این است که بعد از گرفتن روغن، آن‌ها را در پودر قند و کمی دارچین بغلتانید و سپس سرو نمایید.
تهیه شربت ساده :
در یک شیرجوش متوسط ، شکر و آب را مخلوط کنید و آب لیمو را در آن بریزید. روی شعله اجاق در حرارت بالا قرار دهید. سعی کنید تا وقتی گرم نشده است از هم زدن خودداری کنید تا از ایجاد تبلور جلوگیری شود. اما اگر شکر حل نشد با هم زدن به آن کمک کنید. وقتی مایع به مرحله جوشیدن رسید هم زدن را متوقف کنید.
بگذارید یک قل بخورد ، سپس فوراً شعله را کاهش دهید و اجازه دهید برای 10 دقیقه آهسته بجوشد. شربت به آرامی غلیظ می شود و قوامی شبیه به شربت پنکیک پیدا می‌کند. اگر دوست دارید با گلاب معطرش کنید (البته در دستور مصری از گلاب استفاده نمی‌شود ولی در بعضی کشورهای دیگر از گلاب استفاده می‌کنند). شربت را از روی حرارت بردارید و به یک کاسه بزرگ منتقل کنید و اجازه دهید قبل از فرو بردن بامیه در آن تا دمای اتاق سرد شود.
نکته: می‌توانید خمیر بامیه را از روز قبل تهیه کنید و شب تا صبح در یخچال بگذارید تا برآید.
– با تغییر مقدار ماستبین ۲ تا ۳ پیمانه می‌توانید بافت بامیه را طبق سلیقه خود تنظیم کنید. ۲ پیمانه، بامیه را کاملاً ترد می‌کند و ۳ پیمانه آن را نرم‌تر می‌کند. برای بافت متوسط می‌توانید از ۲ و نیم پیمانه ماست استفاده کنید.
– هنگام کار کردن با روغن داغ، خیلی خیلی احتیاط کنید.
– می‌توانید شربت را از یک هفته قبل تهیه و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید. شربت موقع مصرف باید خنک باشد.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *