مواد لازم جهت تهیه پنیر سفید خانگی
دستور پخت پنیر سفید خانگی
پنیر سفید خانگی
شیر 8 لیوان . ماست 1/4 لیوان . آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه : شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، پس از اینکه شیر به جوش آمد از روی حرارت بردارید و ماست و ابلیمو را اضافه کنید ، هم بزنید تا شیر تکه تکه شود.
پس از اینکه قسمت های جامد و مایع از هم جدا شدند توری را داخل ظرف بزرگی بگذارید و شیر دلمه شده را داخل آن خالی کنید ( پارچه باید نازک باشد تا مایع از آن خارج شود اما دقت کنید که سوراخ های پارچه بیش از حد بزرگ نباشند ).
پارچه را از اطراف با دست بگیرید و همانند شکل جمع کنید و 5 ثانیه زیر شیر آب بگیرید تا طعم آبلیمو از پنیر خارج شود سپس پارچه را از جایی آویزان کنید تا اب اضافی خارج شود ( کمی با دست پارچه را فشار دهید تا مایعات خارج شود ).
پس از 30 دقیقه پارچه را روی سطح صافی قرار دهید و روی آن جسمی سنگین بگذارید ( میتوانید 2 – 3 قابلمه را روی هم قرار دهید ) ، پس از 30 دقیقه پنیر را از پارچه خارج کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید ، داخل ظرف مقداری اب پنیر بریزید و پنیرها را داخل ان بگذارید و در یخچال قرار دهید.
نکته ها : در زمان آویزان کردن پنیر آب آن را جمع کنید چون برای قرار دادن پنیر لازم است ، میتوانید در صورت تمایل 1/8 قاشق چایخوری نمک همزمان با ماست اضافه کنید.