مواد لازم جهت تهیه شله زرد قالبی
برنج 1 لیوان
شکر 2 و 1/2 لیوان
آب 4 لیوان
پودر ژلاتین 3 قاشق غذاخوری
خلال بادام 1/2 لیوان
گلاب 1/2 لیوان
زعفران دم کرده 1/4 لیوان
کره 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت شله زرد قالبی
طرز تهیه : برنج را از چند ساعت قبل با گلاب و 2 لیوان آب خیس دهید.
برای تهیه شله زرد 2 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کنید ، پس از اینکه کمی جوشید کف روی آن را با قاشق بردارید و شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد.
پس از اینکه برنج نیم پز شد زعفران ، شکر ، کره و خلال بادام را اضافه کنید. سریع و مداوم هم بزنید تا شله زرد ته نگیرد ، پودر ژلاتین را با مقداری آب سرد مخلوط کنید و روی حرارت بخار آب بگذارید و هم بزنید تا شفاف شود.
در اواخر پخت ژلاتین را به شله زرد اضافه کنید و پس از اینکه چند دقیقه جوشید شله زرد را داخل قالبی که چرب کرده اید بریزید و 4 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سرد و سفت شود. سپس داخل ظرف برگردانید و با پودر پسته ، دارچین و تزیین کنید.
نکته ها : از برنج ایرانی و دان برای تهیه شله زرد استفاده کنید. روش جدا کردن شله زرد از قالب همانند روش جدا کردن ژله است و باید مدتی قالب را در آب داغ قرار دهید. شکر را میتوانید بنابر میلتان کمتر یا بیشتر کنید.