طرز تهیه نان پفکی و تازه برای 4 نفر

مواد لازم جهت تهیه نان پفکی و تازه

دستور پخت نان پفکی و تازه

آرد سفید سخت 450 گرم . مخمر خشک فعال 1 قاشق چایخوری
نمک بسیار ریز 2 قاشق چایخوری . شیر نیم چرب 150 میلی لیتر
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری . دانه کنجد 1 قاشق سوپخوری
دانه ی شقایق (سیاه دانه) 1 قاشق سوپخوری
شما می توانید به آسانی نان پیتای آماده را خریداری کنید اما اگر خواستید زمانی را در آشپزخانه به فراغت بگذرانید می توانید این نان را خودتان بپزید. تهیه آن از چیزی که فکر می کنید بسیار ساده تر ولی بسیار خوش طعم است. این نان با خوراک هندوانه و بادمجان (Easy Mezze) و با کوفته گوشت بره که پیشتر گفته شد بسیار جور در می آید. یا هر زمانی که نیاز به نانی خوش مزه دارید تا با خوراک دیگری سرو کنید می توانید روی این نان حساب کنید. مخلوط آب و شیر این خمیر را بسیار نرم می کند.
طرز تهیه: آرد را در کاسه ی بزرگی ریخته و سپس مخمر و نمک را به آن افزوده و خوب هم بزنید. با یک قاشق چوبی حفره ای در وسط آن ایجاد کنید. روغن، شیر و 150 سی سی آب نیم گرم را درون پارچی مخلوط کنید. مایع حاصله را درون حفره ی مواد خشک بریزید و آنقدر هم بزنید تا خمیری بدست بیاید. مراقب باشید تا بیش از حد خشک یا تر نباشد. آن را ده دقیقه کنار بگذارید.
پس از 10 دقیقه روی میز کار آرد بپاشید و به دست هایتان هم آرد بزنید و خمیر را از کاسه در بیاورید. آن را 5 دقیقه ورز دهید تا نرم شود اما اجازه ندهید بیش از حد خشک شود. هر چه بیشتر آن را ورز دهید چسبندگی خمیر کمتر می شود.
وقتی خمیر کاملا نرم و یکنواخت شد، ورز دادن را متوقف کنید. کمی روغن در کاسه ریخته و خمیر را به آن بیفزایید و چند بار آن را بچرخانید تا همه جای آن با روغن آغشته شود. سر کاسه را با کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت در جای گرم (نه داغ) قرار دهید یا تا زمانی که اندازه خمیر دو برابر شود.
وقتی خمیر آماده شد، فر را از قبل تا دمای 230 درجه ی سانتیگراد گرم کنید و کمی آرد در سینی فر بپاشید. از یک چاقوی بزرگ استفاده کرده و خمیر را هشت قسمت کنید. دیگر خمیر را ورز ندهید زیرا می خواهیم درون آن حباب های هوا باقی بماند. کمی آرد روی وردنه ریخته و خمیر را به شکل بیضی باز کنید تا دراز شود و به قطر 3 میلی متر برسد.
خمیر را برداشته و روی سینی فر بگذارید. با استفاده از برس پاستری کمی شیر روی خمیر بمالید و سپس روی آن را کنجد و سیاه دانه بپاشید. این خمیر دیگر نیازی به ورآمدن ندارد.
نان ها را حدود 6 دقیقه بپزید یا تا زمانی که رنگ آن روشن شده، پف کند و بوی خوبی از آن بلند شود. برای اینکه نان نرم و تازه باقی بماند حوله ای را در ظرف تمیزی قرار دهید و نان ها را در آن بگذارید تا خنک شود.
نکته: اگر می خواهید خمیر را از روز قبل آماده کنید، اجازه دهید طی شب دریخچال ور بیاید. در این حالت نیز به همان میزان ور آمده اما به صورت آرامتر و طعم خوبی هم خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید