مواد لازم جهت تهیه کوکی بادامی آمارتی

خمیر بادام 225 گرم
شکر 200 گرم
سفیده تخم مرغ ۶۰ گرم (۲ تخم مرغ یزرگ)
شکر برای تزیین به مقدار کافی

دستور پخت کوکی بادامی آمارتی

کوکی بادامی آمارتی

آمارتی (amaretti) نامی ایتالیایی است برای ماکارون های فرانسوی. کوکی بادامی آمارتی گنبدی شکل دارای رویه ای ترد و برشته است اما مغز آن نرم و دندانگیر است. این شیرینی‌ها برای اولین بار در ایتالیای دوره رنسانس ابداع شدند. کوکی بادامی آمارتی همان طور که از اسمش پیداست از خمیر بادام تهیه می‌شود.

خمیر بادام با سفیده تخم مرغ و شکر مخلوط می‌شود. کوکی بادامی را می‌توان با شکلات طعم‌دار کرد. کاربردهای کوکی بادامی متنوع است. می‌توان آن را با شربت یا چای سرو کرد، یا یکی دو عدد از آن را برای تزیین روی بستنی یا موس گذاشت. یک روش رایج دیگر این است که وسط دو کوکی بادامی مقداری گاناش شکلات میریزند و به این ترتیب نوعی کوکی کرمدار درست می‌کنند. همچنین برای دادن طعم بادام به دسرهای مختلف می‌توان تعدادی از کوکی‌های بادامی را کوبید و به دسر اضافه کرد.

طرز تهیه: فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و دو سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. میتوانید برای اینکه کوکی ها هم اندازه شوند از یک کاغذ راهنما استفاده کنید. به این ترتیب که روی یک کاغذ به اندازه سینی فر ۲۰ دایره به قطر ۴سانتیمتر و با فاصله ۵ سانتیمتر از هم بکشید و آن را زیر کاغذ روغنی قرار دهید.

ابتدا شکر را در آسیاب یا غذاساز آسیاب کنید تا کاملاً پودر شود. سپس خمیر بادام را اضافه کنید و مجدداً غذاساز را روشن کنید و خوب آنها را با هم مخلوط کنید. پس از آن، سفیده تخم مرغ را در دو مرحله اضافه کنید و هر بار خوب مواد را مخلوط کنید تا کاملاً نرم و یکنواخت شوند.

برای ریختن مایه روی کاغذ روغنی و شکل دادن به کوکی بادامی آمارتی، از یک قیف با ماسوره گرد بزرگ استفاده کنید. مقداری از مواد را داخل قیف بریزید. حال با استفاده از قیف مواد را روی دایره‌های راهنما بریزید. پس از اینکه همه مواد را با قیف در سینی ریختید، انگشت خود را خیس کنید و تیزی روی هر کدام از کوکیها که در اثر استفاده از قیف ایجاد شده است را صاف کنید. در صورت تمایل کمی شکر روی کوکیها بپاشید.

کوکی‌ها را به مدت حدوداً ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پف کنند و طلایی رنگ شوند. در این مدت باید تعدادی ترک کوچک روی کوکی‌های بادامی ظاهر شده باشد. سپس سینی ها را از فر خارج کنید و صبر کنید خنک شوند. بعد از خنک شدن، خیلی آرام آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مورد نظرتان بچینید.

نکته: در دستور تهیه ذکر شد که از غذاساز استفاده شود. اما می‌توان از همزن برقی یا دستی هم استفاده کرد.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *