به مرحله‌ای از زندگی بانوان که در آن دوره قاعدگی به‌طور کامل متوقف شده و خانم‌ها قدرت باروری خود را از دست می‌دهند، یائسگی گفته می‌شود. بنابراین همانگونه که متوجه شدید، یائسگی یک فرآیند کاملاً طبیعی در بدن بانوان شناخته شده است که معمولاً از سن ۴۵ سال به بعد رخ می‌دهد. اما متاسفانه برخی از خانم‌ها دچار یائسگی زودرس می‌شوند. یعنی قبل از اینکه به سن نرمال یائسگی یعنی ۴۵ سال برسند، دوره قاعدگی آن‌ها متوقف خواهد شد. این اتفاق به چه دلیل رخ می‌دهد؟ در این مطلب کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه نارون قرار است برای شما توضیح دهند که دلایل ابتلا به یائسگی زودرس چیست. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

یائسگی زودرس چیست

علائم ابتلا به یائسگی زودرس

به‌طور کلی خانم‌ها زمانی که در حال نزدیک شدن به یائسگی هستند، یکسری علائم را در بدن خود به خصوص در چرخه قاعدگی مشاهده می‌کنند. اگر شما در سن کمتر از ۴۵ سال قرار دارید و اکنون علائم زیر را مشاهده می‌کنید، این نشانه‌ها بیان کننده این است که شما به یائسگی زودرس مبتلا شده‌اید:

·   ابتلا به گرگرفتگی

·   بهم ریختن برنامه قاعدگی

·   احساس بدخلقی، افسردگی، استرس و اضطراب

·   خشکی و سوزش در دهانه واژن

·   حساس شدن سینه‌ها

·   تکرر ادرار

·   افزایش ضربان قلب

·   ابتلا به دردهای عضلانی و مفصلی

·   سردردهای شدید

·   تعریق شبانه

·   ریزش مو

·   نازک شدن موها

·   تجمع چربی در ناحیه شکم

·   افزایش وزن

·   تغییر در میل جنسی

بررسی دلایل ابتلا به یائسگی زودرس

حتماً این سوال برای شما به وجود آمده است که چرا برخی از خانم‌ها دچار یائسگی زودرس می‌شوند. تحقیقات علم پزشکی نشان داده است که عوامل زیر تاثیر بسیار جدی بر روی زمان یائسگی دارند.:

۱-  ژنتیک

کسانی که مادر یا یکی از بانوان نزدیک به آن‌ها یعنی خاله یا عمه دچار یائسگی زودرس شده‌اند، به احتمال زیاد درگیر همین مسئله نیز خواهند شد و آن‌ها نیز یائسگی زودرس را تجربه می‌کنند. البته لازم است بدانید برخی از اختلالات ژنتیکی همانند سندروم ترنر نیز می‌تواند منجر به یائسگی زودرس شود.

۲-  مصرف دخانیات

متاسفانه باید بگوییم که مصرف سیگار و قلیان از طریق تاثیری که بر روی کیفیت و تعداد تخمک‌ها می‌گذارد، منجر به یائسگی زودرس خواهد شد.

۳-  مصرف برخی از داروها

بانوانی که دچار سرطان شده‌اند و برای درمان مجبور هستند یکسری داروها را مصرف کنند، باید بدانند که برخی از این داروها منجر به نارسایی تخمدان می‌شود. بنابراین اگر دچار یائسگی زودرس شدند، نباید تعجب کنند.

۴-  ابتلا به بیماری‌های عفونی

عریون یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند زمینه‌ساز یائسگی زودرس باشد. از طرف دیگر کسانی که به سیل لگن مبتلا شده و درگیر عفونت و نارسایی تخم هستند، بیشتر به یائسگی زودرس مبتلا خواهند شد.

۵-  انجام شیمی درمانی و پرتو درمانی

خانم‌هایی که در جریان سرطان مجبور هستند شیمی درمانی و پرتو درمانی انجام دهند، درگیر نارسایی تخمدان و یائسگی زودرس خواهند شد.

یائسگی زودرس چیست و چرا به آن دچار می شویم؟

بررسی عوارض یائسگی زودرس

در صورتی که علائم یائسگی زودرس را مشاهده کردید، سریعاً به متخصص زنان مراجعه کنید تا از طریق یکسری روش‌های درمانی، بتوانید یائسگی را به تعویق بیاندازید. چون یائسگی با عوارضی همراه است که قطعاً شرایط روحی و همچنین شرایط زندگی شما را سخت می‌کند.. مهم‌ترین عوارض یائسگی عبارتند از:

·   ابتلا به اختلالات خواب

·   ابتلا به افسردگی، استرس و اضطراب

·   کاهش قدرت تمرکز

·   کاهش میل جنسی

·   تکرر ادرار

·   چاقی

·   خشکی دهانه واژن

·   خشک شدن پوست دهان و چشم

·   ریزش مو

·   درد ناحیه مفاصل

·   کاهش تراکم استخوان

·   ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

·   بی‌اختیاری ادرار

·   نازک شدن ناخن‌ها و موها

آیا راهی برای درمان یائسگی زودرس وجود دارد؟

همانگونه که در قسمت قبل گفته شد، یائسگی دارای عوارضی است که بر روی کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد. بنابراین درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. خوشبختانه با یکسری روش‌ها می‌توان سرعت ابتلا به یائسگی را به تاخیر انداخت. در این قسمت از مطلب این روش‌ها را بررسی خواهیم کرد:

  • مصرف قرص‌های ضد بارداری یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان یائسگی زودرس به حساب می‌‌آید. جالب است بدانید اغلب متخصصان ابتدا به سراغ این روش درمانی می‌روند.

  • متخصص می‌تواند هورمون درمانی را برای شما تجویز کند. هدف از این کار، برقرار تعادل هورمونی شبیه به دوران قاعدگی است. برای این منظور یا از شما می‌خواهد داروهایی را مصرف کنید یا از طریق تجویز ژل، اسپرم یا داروهای موضعی به داخل واژن سعی می‌کند سطح هورمون استروژن را به حالت قاعدگی نزدیک کند.

  • از طرف دیگر چون شروع یائسگی به معنای شروع پوکی استخوان است، متخصص از شما می‌خواهد مکمل‌های ویتامین D را مصرف کنید.

  • مصرف داروهای افسردگی برای کنترل اختلالات روانی ناشی از یائسگی، یکی دیگر از روش‌های درمانی یائسگی زودرس به حساب می‌آید. اما برای مصرف این داروها باید تحت نظر روانپزشک عمل کنید.

کلام آخر

زمانی که علائم یائسگی را مشاهده کردید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که آزمایش یائسگی را انجام دهید تا متخصص مطمئن شود آیا این علائم بیان کننده یائسگی زودرس است یا خیر. برای این منظور شما باید یکسری آزمایشات هورمونی را انجام دهید. قطعاً نتیجه آزمایش بر روی تشخیص متخصص تاثیر بسیار زیادی دارد. به همین دلیل باید به سراغ آزمایشگاه‌های معتبر و شناخته شده همانند آزمایشگاه نارون بروید. این آزمایشگاه با استفاده از تجهیزات کاملاً به روز و پیشرفته، انواع آزمایشات همانند آزمایش یائسگی را انجام می‌دهد. این مجموعه خدمات زیادی را برای هموطنان در نظر گرفته است. برای مثال اگر شما کودک یا سالمندی در منزل دارید که نمی‌توانید آن‌ها را برای آزمایش چکاپ به آزمایشگاه ببرید، می‌توانید از خدمات آزمایش در منزل آزمایشگاه نارون استفاده کنید.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *