یوتیروکس یک داروی است که به صورت سنتتیک هورمون های تیروئیدی را به بدن تزریق می کند. وقتی که غده تیروئید کم کاری می کند و هورمون های تیروئیدی به میزان کافی تولید نمی شوند، بدن به درمان نیاز دارد.با مصرف یوتیروکس، هورمون های تیروئیدی به صورت مصنوعی به بدن تزریق می شوند و نقص هورمونی درمان می شود. این دارو به طور معمول به صورت قرص مصرف می شود و تحت نظارت پزشک به دستورات و مقادیر خاص تجویز می شود.

قیمت قرص euthyrox 50

قیمت قرص euthyrox 50

بیشتر بخوانید :

اطلاعات دارویی یوتیروکس

هورمون تیروئیدی یک دسته از داروهای طبقه‌بندی فارماکولوژیک است که به عنوان جانشینی برای هورمون تیروئید درمانی استفاده می‌شود. این داروها در طبقه‌بندی درمانی به عنوان جانشین هورمون تیروئید قرار می‌گیرند و در درمان بیماری‌های مرتبط با کاهش فعالیت یا نقص تولید هورمون تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها در بارداری در رده A قرار دارند که به معنای عدم وجود خطری برای جنین است. برخی از نام‌های تجاری این داروها شامل Euthyrox، Synox و T4 می‌شوند.

خرید اینترنتی قرص یوتیروکس 100

خرید اینترنتی قرص یوتیروکس 100

مکانیسم اثر

یوتیروکس  بر متابولیسم پروتئین و کربوهیدرات تأثیر می‌گذارد و عملکردهای مختلفی را در بدن انجام می‌دهد. این هورمون موجب افزایش فعالیت گلوکونئوژنز می‌شود که به معنی تولید گلوکز از منابع غیر گلوکزی است. همچنین، یوتیروکس باعث افزایش مصرف و انتقال گلیکوژن از ذخایر بدن می‌شود که این عمل باعث افزایش سطح قند خون می‌شود. هورمون تیروئید همچنین تحریک کننده ساخت پروتئین است و بر رشد و افتراق سلول‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. اما اثر عمده یوتیروکسین یا یوتیروکس در واقع افزایش سرعت متابولیک بافت‌هاست که به‌عبارتی سرعت سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد.

لووتیروکسین خارجی

لووتیروکسین خارجی

موارد و نحوه مصرف

یوتیروکس یک داروی مصرفی برای درمان هیپوتیروئیدیسم است. برای بهبود اثربخشی این دارو، توصیه می‌شود که آن را صبح زود با معده خالی و حداقل نیم ساعت قبل از صبحانه مصرف کنید. در صورتی که مصرف قرص برایتان مشکل است، می‌توانید آن را خرد کرده و با یک یا دو قاشق چایخوری آب حل کنید و بلافاصله مصرف کنید. این روش باعث می‌شود که دارو سریعتر جذب شود و اثربخشی آن بیشتر شود. البته قبل از هرگونه تغییر در روش مصرف دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

در مورد مقدار مصرف روزانه برای افراد بزرگسال و کودکان در این متن توضیح داده شده است. برای بزرگسالان با سن بیش از 65 سال، مقدار خوراکی روزانه  12.5 تا 50 میکروگرم است و می‌توان دوز را هر 6 تا 8 هفته 12.5 الی 25 میکروگرم افزایش داد تا به پاسخ دلخواه برسند.

برای کودکان بزرگتر از 12 سال، مقدار خوراکی روزانه بین 1.6 تا 1.7 میکروگرم بر کیلوگرم است. برای کودکان 6 تا 12 سال، مقدار خوراکی روزانه بین 100 تا 150 میکروگرم است. برای کودکان 1 تا 5 سال، مقدار خوراکی روزانه بین 75 تا 100 میکروگرم است. برای کودکان 6 تا یک سال، مقدار خوراکی روزانه بین 50 تا 75 میکروگرم است. برای کودکان 3 تا 6 ماهه، مقدار خوراکی روزانه بین 25 تا 50 میکروگرم است و برای کودکان کوچکتر از سه ماه، مقدار خوراکی روزانه بین 10 تا 15 میکروگرم است.

تداخل دارویی

همزمان مصرف یوتیروکس با داروهای ضد انعقاد می‌تواند تأثیرات داروهای ضد انعقاد را تغییر دهد. در صورت افزایش مصرف لووتیروکسین یا یوتیروکس، ممکن است مقدار مصرف داروی ضد انعقاد کاهش یابد. همچنین، همزمان مصرف یوتیروکس با داروهای ضد افسردگی سه‌ حلقه‌ای یا داروهای مقلد سمپاتیک ممکن است اثرات این داروها را افزایش داده و به نارسایی کرونر قلب یا آریتمی قلبی منجر شود.

مصرف همزمان یوتیروکس با داروهای ضد افسردگی سه‌ حلقه‌ای یا داروهای مقلد سمپاتیک ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهد و باعث بروز نارسایی کرونر قلب یا آریتمی قلبی شود. همچنین، مصرف همزمان یوتیروکس با داروهای خوراکی پایین‌آورنده قند خون یا انسولین ممکن است مقدار مصرف این داروها را تغییر دهد. همچنین، مصرف مهار کننده‌های گیرنده بتا ممکن است تبدیل یوتیروکس به لیوتیرونین را کاهش دهد. همچنین، کلستیرامین ممکن است جذب یوتیروکس را به تأخیر اندازد.

خرید قرص euthyrox 100 خارجی

خرید قرص euthyrox 100 خارجی

استروژن ها با افزایش غلظت سرمی گلوبولین پیوند یافته به تیروکسین، مشتقات تیروکسین را افزایش می‌دهند. بنابراین، مقدار مصرف تیروکسین باید بر اساس غلظت دارو در سرم پس از 12 هفته تنظیم شود.

اگر داروهای القاکننده آنزیم‌های کبدی مانند فنی توئین مصرف شوند، ممکن است متابولیسم کبدی یوتیروکس و مقدار مصرفی آن افزایش یابد. همچنین، یوتیروکس باعث کاهش اثر درمان گلیکوزیدهای‌ دیژیتال می‌شود، بنابراین سطح سرمی دیگوکسین باید مانیتور شود و دوز دارو بر اساس آن تنظیم شود. مصرف همزمان یوتیروکس و سوماترم در کودکان ممنوع است زیرا می‌تواند منجر به زود بسته شدن اپی‌فیز استخوانها شود. در نهایت، در بیماران با هایپوتیروئید، کلیرانس تئوفیلین کاهش می‌یابد اما با تیروئید شدن به حالت نرمال باز می‌گردد.

موارد منع مصرف

حساسیت به دارو یا دیگر اجزاء فرمولاسیون، سکته قلبی اخیر، تیروتوکسیکوزیس و نارسایی آدرنال اصلاح نشده، از مواردی هستند که مصرف همزمان با کورتیکوتروپین می‌تواند تغییراتی در وضعیت تیروئید ایجاد کند. این تغییر ممکن است باعث شود که مقدار یوتیروکس نیز نیاز به تغییر داشته باشد و مصرف کورتیکوتروپین باید مطابق با این تغییر صورت گیرد.

عوارض جانبی

سیستم عصبی مرکزی می‌تواند عوارضی از قبیل عصبانیت، بی‌خوابی، لرزش، تب و سر درد را به همراه داشته باشد. همچنین، در سیستم قلبی- عروقی نیز ممکن است علایمی همچون تاکیکاری، طپش قلب، آریتمی، آنژین صدری، زیاد شدن فشار نبض و ایست قلبی رخ دهد.

دستگاه گوارش نیز می‌تواند تغییراتی در اشتها، تهوع و اسهال ایجاد کند. علاوه بر این، عوارض دیگری همچون سر درد، کرامپهای ساق پا، کاهش وزن، تعریق، عدم تحمل گرما، واکنشهای آلرژیک پوست و بی‌نظمی قاعدگی نیز ممکن است رخ دهد.

 

کلمات کلیدی :

قرص لووتیروکسین آلمانی داروکده / قرص اثیروکس ۱۰۰ مکروغرام چیست / عکس قرص لووتیروکسین خارجی ۱۰۰ / قرص اثیروکس برای چیه

 

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *