قرص موتیدون، علاوه بر تاثیرات ضد تهوع خود، توانایی جلوگیری از استفراغ را نیز داراست. این دارو با تنظیم عملکرد سیستم عصبی مرکزی و تثبیت حرکتهای ناخواسته بدن، موجب کاهش احساس تهوع و استفراغ در بیماران میشود. این ویژگی موتیدون، طیف وسیعی از بیماران را که با تهوع و استفراغ مرتبط هستند، شامل بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، سوءتغذیه، درمان شیمی درمانی و بعضی از عفونتها، تحت پوشش قرار میدهد.
بیشتر بخوانید:
مصرف در بارداری و شیردهی:
بارداری: چون مطالعات کافی و بهخوبی کنترلشده در زنان باردار انجام نشده است، لازم است مصرف این دارو تحت نظر پزشک متخصص و با احتیاط انجام شود. از آنجا که این دارو در مقادیر بسیار کم در شیر مادر ترشح میشود، در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود زیرا احتمال بروز عوارض جانبی در نوزادان شیرخوار وجود دارد.
قرص موتیدون برای چه بیماری تجویز میشود
درخصوص نحوه صحیح مصرف این دارو به نکات زیر توجه کنید:
برای مصرف دارو، توصیه میشود آن را ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی یا قبل از خواب مصرف کنید. در صورتی که یک نوبت مصرف را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را فورا مصرف کنید، اما اگر زمان نوبت مصرف بعدی نزدیک است، بهتر است نوبت مصرف نشده را فراموش کنید و برنامهی مصرف خود را ادامه دهید. همچنین توصیه میشود مقدار دارو را دو برابر نکنید.
قرص موتیدون 10 برای چیست
تداخلهای دارویی:
قبل از مصرف این دارو، در صورت استفاده همزمان از داروهای آنتی کولینرژیک، داروهای ضد قارچ گروه آزول، داروهای مهار کننده پروتئاز ویروس نقص ایمنی در انسان (HIV)، آنتی بیوتیک های ماکرولیدی و نفازودون، به پزشک خود اطلاع دهید. استفاده همزمان این داروها با دمپریدون ممکن است باعث کاهش یا افزایش مقدار دمپریدون در خون شود. بنابراین، استفاده همزمان این داروها با دمپریدون باید با احتیاط انجام شود.
بهترین زمان مصرف قرص موتیدون
در صورتی که داروهای مهار کننده منوآمین اُکسیداز (MAO) همزمان با دمپریدون مصرف شوند، رعایت احتیاط ضروری است. دمپریدون باعث افزایش حرکات معده و روده کوچک می شود و ممکن است باعث افزایش جذب داروها از روده کوچک و یا کاهش جذب داروها از معده شود، بخصوص اگر دارو با فرمولاسیون آهسته رهش یا انتریک کوتد باشد. بنابراین، در صورتی که بیمار داروهای مهار کننده MAO دریافت می کند و قرار است همزمان دمپریدون مصرف کند، باید مراقبت کامل و نظارت دقیق داروپزشک داشته باشد تا عوارض جانبی احتمالی به حداقل رسانده شود و تداخلات دارویی جلوگیری شود.
موارد احتیاط:
در طول مصرف این دارو برای ارزیابی پیشرفت درمان و تغییرهای ممکن در میزان مصرف دارو، به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید. اگر در علائم بیماری بهبودی مشاهده نمیشود در طی چند روز مصرف دارو یا بهبودی به دست نمیآید، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، اگر علائم بدتر میشوند، باید به پزشک خود اطلاع دهید. این مراقبتها در جهت اطمینان از اثربخشی درمان و پیشگیری از عوارض ناخواسته اهمیت دارند.
قرص موتیدون برای یبوست
موارد منع مصرف:
داروی دمپریدون در صورت وجود سابقه حساسیت به این دارو یا هر یک از اجزاء تشکیل دهنده آن توصیه نمیشود. همچنین، در صورت بروز خونریزی، انسداد مکانیکی یا سوراخ شدن دستگاه گوارشی نیز استفاده از این دارو منوط به توصیه پزشک است. همچنین، در صورت وجود نارسایی متوسط یا شدید عملکرد کبد نیز بهتر است از مصرف دمپریدون خودداری شود. همچنین، افزایش ترشح پرولاکتین ناشی از تومور غده هیپوفیز و مصرف همزمان با داروهایی نظیر کتوکونازول، اریترومایسین، فلوکونازول، وریکونازول، کلاریترومایسین و آمیودارون نیز از مصرف دمپریدون جلوگیری میکند.
کلمات کلیدی:
عوارض قرص موتیدون ۱۰ / عوارض موتیدون / عکس قرص موتیدون / قرص موتیدون چاق کننده است