قرص اکساتنت (لینزولید) یک داروی ضد باکتری است که می‌توان از آن در درمان عفونت‌های مختلف استفاده کرد. این دارو می‌تواند در درمان عفونت‌های ناشی از انتروکوکوس فاسیوم که مقاوم به وانکومایسین هستند، درمان ذات الریه بیمارستانی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، عفونت‌های پوست ساده و پیچیده، پنومونی اکتسابی از جامعه ناشی از ارگانیسم‌های گرم مثبت حساس به دارو، استرپتوکوکوس پنومونیه – شامل گونه‌های مقاوم به رژیم چند دارویی – استفاده شود.

لینزولید با تثبیت پروتئین‌های مختلف در سلول‌های باکتریایی، رشد و انتشار باکتری‌ها را مهار می‌کند و باعث کاهش علائم و نشانه‌های عفونت می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

عوارض قرص اکساتنت

عوارض قرص اکساتنت

مصرف در بارداری و شیردهی:

مطالعات کافی و به‌خوبی کنترل‌شده در مورد مصرف داروها در زنان باردار انجام نشده است. بنابراین، در صورت نیاز قطعی به مصرف این دارو، باید تحت نظر پزشک متخصص و با احتیاط انجام گیرد. درباره ترشح این دارو در شیر انسان همچنین اطلاعات کافی موجود نیست. با توجه به ترشح بسیاری از داروها در شیر، مصرف آن در زنان شیرده نیز باید با احتیاط صورت گیرد.

درخصوص نحوه صحیح مصرف قرص اکساتنت به نکات زیر توجه کنید:

برای مصرف قرص، باید آن را به طور کامل با مقداری آب بلع کنید تا به درستی عمل کند. همچنین باید مراقب باشید که دارو را پس از تاریخ انقضای مشخص شده روی قوطی و جعبه، استفاده نکنید؛ زیرا این می‌تواند منجر به عوارض جانبی و ناخوشایند شود. توصیه می‌شود که حتی در صورت احساس بهبودی، دارو را به مدت کامل درمان مصرف کنید و از توقف ناگهانی خودداری کنید. همچنین مصرف دارو باید به صورت دقیق و مطابق با برنامه توصیه شده توسط پزشک انجام شود تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

نحوه مصرف قرص لینزولید

نحوه مصرف قرص لینزولید

در حین مصرف این دارو، برای پایش تعداد گلبول‌های خون، انجام آزمایشات خون به صورت منظم ضروری است. همچنین، در صورت استفاده بیش از ۲۸ روز، باید بینایی را پایش کرد. در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، باید به زمانی که به یاد آورید فوراً آن را مصرف کنید. اما اگر زمان نوبت مصرف بعدی نزدیک است، نوبت قبلی را فراموش کرده و به برنامه عادی خود ادامه دهید. همچنین، از دوبرابر کردن مقدار دارو خودداری کنید.

تداخل‌های دارویی قرص اکساتنت:

قبل از مصرف داروی اُکساتنت، در صورت استفاده از داروهای مهارکننده منوآمین اُکسیداز طی دو هفته اخیر، باید به پزشک خود اطلاع دهید. این داروها برای درمان افسردگی و بیماری پارکینسون استفاده می‌شوند و نباید به طور همزمان با اُکساتنت مصرف شوند. همچنین، در صورت مصرف هر یک از داروهای دیگر، باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است داروی اُکساتنت را تجویز کند، اما قبل و طی درمان، وضعیت سلامت عمومی و فشار خون شما را کنترل کند. در بعضی موارد، پزشک ممکن است داروی دیگری را برای درمان توصیه کند.

قرص اکساتنت 600 برای چیست

قرص اکساتنت 600 برای چیست

داروهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا که ضد احتقان هستند، شامل سودوافدرین و فنیل پروپانول آمین می شوند. برای درمان آسم نیز از برخی داروها استفاده می شود که شامل سالبوتامول، تربوتالین و فنوترول هستند. همچنین، برخی داروهای ضد افسردگی نیز وجود دارند که شامل داروهای سه حلقه‌ای و داروهای مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین هستند. این داروها شامل آمی تریپتیلین، کلومیپرامین، دُکسپین، فلوکستین، فلووکسامین، ایمیپرامین، پاروکستین و سرترالین می شوند.

داروهایی که برای درمان میگرن بکار می‌روند مانند سوماتریپتان و زولمی تریپتان. این داروها با کاهش التهاب و تنش عروق مغزی و کاهش فعالیت اعصاب حسی در مغز، علائم میگرن را کاهش می‌دهند. داروهایی که برای درمان واکنش‌های ناگهانی و شدید آلرژیک بکار می‌روند مانند آدرنالین (اپی نفرین). این دارو با افزایش ضربان قلب و تنگ شدن عروق خونی، علائم آلرژی را کاهش می‌دهد.

داروهایی که فشار خون را افزایش می‌دهند مانند نورآدرنالین (نوراپی نفرین)، دوپامین و دوبوتامین. این داروها با افزایش ضربان قلب و تنگ شدن عروق خونی، فشار خون را افزایش می‌دهند. داروهایی که برای درمان دردهای متوسط تا شدید بکار می‌روند، مانند پتیدین. این دارو با مهار پروستاگلاندین‌ها و کاهش التهاب و تنش عروقی، دردها را کاهش می‌دهد.

داروهایی که برای اختلالات اضطرابی بکار می‌روند، مانند بوسپیرون. این دارو با تنظیم سطح سروتونین در مغز، اضطراب را کاهش می‌دهد. داروهایی که برای جلوگیری از لخته خون بکار می‌روند، مانند وارفارین. این دارو با مهار تولید عامل اختلاط خون و کاهش لخته‌سازی، جلوی تشکیل لخته خون را می‌گیرد.

قرص اکساتنت برای چیست

قرص اکساتنت برای چیست

موارد احتیاط:

اگر در طی چند روز از مصرف داروها تغییری در وضعیت بهبودی مشاهده نکنید یا وضعیت شما بدتر شود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، در صورت تجربه علائمی مانند درد شکم، کاهش اشتها، اسهال، تنفس سریع یا کم عمق، احساس عمومی ناراحتی، درد یا انقباض عضله، تهوع، تنگی نفس، خواب آلودگی، خستگی یا ضعف غیرعادی و استفراغ، باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید زیرا این علایم ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشند.

در تحقیقات صورت گرفته، احتمال بروز نوروپاتی محیطی و بینایی در بیمارانی که درمان خود را با این داروها برای مدت بیشتر از 28 روز ادامه داده اند، گزارش شده است. علاوه بر این، مصرف این داروها می‌تواند به اختلالات مختلفی در بینایی منجر شود که شامل تغییر در دقت بینایی، تغییر در دید رنگ، تاری دید و نقص میدان دید می‌شود.

این دارو ممکن است عوارض جانبیی داشته باشد که باعث کاهش موقت تعداد گلبول‌های سفید خون و افزایش احتمال ابتلاء به عفونت می‌شود. همچنین، تعداد پلاکت‌ها که برای ایجاد لخته خون لازم است، نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و کاهش یابد. در صورتی که شمارش گلبول‌های خون پایین باشد و به منظور کاهش خطر عفونت یا خونریزی، پزشک ممکن است شما را توصیه‌هایی دهد.

عوارض قرص لینزولید

عوارض قرص لینزولید

این توصیه‌ها شامل پرهیز از تماس با افراد مبتلا به عفونت، در صورت احساس ابتلاء به عفونت یا علائم تب و لرز، سریعاً با پزشک تماس گرفتن، اطلاع دادن پزشک در صورت مشاهده هرگونه خونریزی یا کبودی، خودداری از دست زدن به چشم‌ها و داخل بینی مگر اینکه دست‌ها شسته شده باشند، احتیاط در استفاده از وسایل تیز مانند تیغ و ناخن گیر تا جلوی خراش زدن بگیرید و خودداری از ورزش‌های تماسی در صورت احتمال بروز کبودی یا صدمات دیگر نیز می‌باشد.

در صورت مصرف این دارو همراه با برخی غذاها و یا داروها، احتمال افزایش فشار خون وجود دارد. به منظور جلوگیری از وقوع این عارضه، توصیه می‌شود از مصرف زیاد غذاها یا نوشابه‌هایی که حاوی مقادیر زیادی تیرامین هستند (مانند غذاهای مانده، تخمیر شده، ترشی و دودی) خودداری کنید. این تدابیر به منظور حفظ سلامتی و کاهش ریسک بروز عوارض جانبی احتمالی مرتبط با افزایش فشار خون در اثر تداخل ممکن دارو با غذاها و داروها می‌باشد.

موارد منع مصرف قرص اکساتنت :

عوارض قرص اکساتنت ۶۰۰

عوارض قرص اکساتنت ۶۰۰

سابقه حساسیت به لینزولید یا هر یک از اجزاء تشکیل دهنده این دارو، به معنای وجود یک واکنش آلرژیک قبلی به این دارو یا مواد موجود در آن است. اگر فردی در گذشته به لینزولید یا هر یک از اجزاء تشکیل دهنده آن حساسیت نشان داده باشد، مصرف این دارو برای او توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است عوارض جدی و ناخوشایندی برای او به همراه داشته باشد.

همچنین، استفاده همزمان یا در طی دو هفته اخیر از داروهای مهارکننده منوآمین اکسیداز A یا B مانند فنلزین و ایزوکربوکسازید، نیز بهتر نیست، زیرا این داروها با لینزولید تعامل ممکن است و عوارض جانبی جدی را برای فرد به همراه داشته باشد. بنابراین، قبل از شروع مصرف لینزولید، همیشه بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید که آیا سابقه حساسیت یا مصرف همزمان این داروها وجود دارد یا خیر.

 

کلمات کلیدی :

قیمت قرص اکساتنت ۶۰۰ / قیمت داروی اکساتنت

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *