قرص روپیکسون : کاهش کلسترول LDL و تری گلیسیرید

موارد مصرف قرص روپیکسون علاوه بر کاهش سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید، شامل افزایش نسبی کلسترول HDL نیز می‌شود. کلسترول LDL و تری گلیسیرید از جمله مواردی هستند که در صورت افزایش آنها در بدن، می‌توانند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کنند. با استفاده از این دارو، سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید در بدن کاهش می‌یابد و در عین حال سطح کلسترول HDL نیز افزایش می‌یابد. کلسترول HDL یا کلسترول خوب، نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق دارد و کاهش سطح آن می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود. بنابراین، استفاده از این دارو برای افزایش سطح کلسترول HDL و بهبود سلامت قلب و عروق توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید:

قرص روپیکسون و لاغری

قرص روپیکسون و لاغری

مصرف در بارداری و شیردهی:

بارداری: به دلیل خطر نابهنجاری‌های مادرزادی در جنین، استفاده از این دارو در زنان باردار ممنوع است. اما در مورد شیردهی، هنوز مشخص نیست که آیا این دارو در شیر زنان شیرده ترشح می‌شود یا خیر. با این حال، به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی جدی در نوزادان شیرخوار، توصیه می‌شود که در دوران شیردهی از مصرف این دارو خودداری شود.

مضرات قرص روپیکسون

مضرات قرص روپیکسون

درخصوص نحوه صحیح مصرف قرص روپیکسون به نکات زیر توجه کنید:

قرص روپیکسون باید فقط طبق دستور پزشک مصرف شود. باید از مصرف مقادیر کمتر یا بیشتر و مدت زمان بیشتر از دستور پزشک خودداری کرد. بهترین تأثیر این دارو زمانی است که مقدار ثابتی از آن در خون حفظ می‌شود. بنابراین نباید هیچ‌کدام از نوبت‌های مصرف دارو را فراموش کرده و هر روز در یک زمان معین آن را مصرف کرد. باید به خاطر داشت که این دارو بیماری را قطعاً درمان نمی‌کند، بلکه در کنترل آن کمک می‌کند. بنابراین باید مصرف آن را به تأیید دستور پزشک ادامه داد.

قبل از مصرف قرص روپیکسون، پزشک ممکن است رژیم غذایی خاصی را در کنترل بیماری شما تجویز نماید. چنین رژیمی حاوی مقادیر اندکی از چربی‌ها، قندها و یا کلسترول است. بسیاری از بیماران با رعایت دقیق دستورات پزشک برای رژیم غذایی و تمرینات بدنی مناسب قادر به کنترل بیماری خود می‌باشند. این دارو فقط زمانی تجویز می‌گردد که کمک‌های اضافی مورد نیاز باشد و درصورتی موثر است که با برنامه رژیم غذایی و تمرینات بدنی مناسب همراه گردد.

عوارض قرص روپیکسون ۲۰ چیست

عوارض قرص روپیکسون ۲۰ چیست

در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به یادآوردن فوراً آن را میل کنید. ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد، فقط آن نوبت را مصرف نموده و از دوبرابرکردن مقدار دارو خودداری کنید.

تداخل‌های دارویی:

قبل از مصرف این دارو، در صورت استفاده از داروهای آنتی اسید حاوی هیدروکسید آلومینیم و منیزیم، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث کاهش مقدار رزوواستاتین در خون شود، بنابراین توصیه می‌شود داروهای آنتی اسید را حداقل ۲ ساعت پس از مصرف رزوواستاتین مصرف کنید.

همچنین مصرف همزمان سیکلوسپورین و جم فیبروزیل ممکن است منجر به افزایش قابل توجه مقدار رزوواستاتین در خون و افزایش احتمال بروز ضعف عضلانی شود، بنابراین توصیه می‌شود مقدار مصرف رزوواستاتین کاهش یابد. همچنین، مصرف همزمان فیبرات‌ها، نیاسین و سایر درمان‌های پایین آورنده چربی ممکن است احتمال بروز ضعف عضلانی را افزایش دهد. برای بیمارانی که همزمان با وارفارین تحت درمان هستند، توصیه می‌شود تحت نظارت دقیق قرار گیرند. همچنین، مصرف همزمان لوپیناویر و ریتوناویر باعث افزایش قابل توجه مقدار رزوواستاتین در خون می‌شود، بنابراین مقدار مصرف رزوواستاتین باید کاهش یابد.

بهترین زمان مصرف قرص روپیکسون

بهترین زمان مصرف قرص روپیکسون

موارد احتیاط:

در طول مصرف این دارو، برای ارزیابی کارآیی آن در کاهش کلسترول و تری گلیسرید و تصمیم گیری درباره ادامه درمان، باید به صورت منظم به پزشک مراجعه کنید. در صورت احتمال بارداری، باید به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید زیرا این دارو ممکن است در طول بارداری باعث بروز ناهنجاری‌های مادرزادی یا مشکلات دیگر در نوزاد شود.

قرص روپیکسون ۴۰چیست

قرص روپیکسون ۴۰چیست

قبل از انجام هرگونه عمل جراحی یا فوریت‌های پزشکی، باید پزشک یا دندانپزشک خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید. مصرف همزمان نوشابه‌های حاوی الکل با این دارو، اثرات نامطلوب این دارو بر روی کبد را افزایش می‌دهد. در صورت احساس هرگونه درد نامشخص، حساس شدن یا ضعف عضلات به خصوص اگر با خستگی یا تب همراه شود، باید به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید زیرا این دارو ممکن است به عضلات کلیوی مشکلات جدی وارد کند. در صورت عدم بهبودی علایم یا بدتر شدن آنها، باید با پزشک خود مشورت کنید.

موارد منع مصرف:

سابقه واکنش حساسیتی شدید به سیتاگلیپتین مانند آنافیلاکسی آنژیوادم

دیابت نوع یک

 

کلمات کلیدی:

عوارض قرص روپیکسون ۱۰ / قرص روپیکسون ۱۰ برای چیست / بهترین زمان مصرف روپیکسون ۲۰

 

دیدگاهتان را بنویسید