مواد لازم جهت تهیه شیرینی دانمارکی
دستور پخت شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی
شیر گرم 2/3 لیوان . روغن 1/3 لیوان . آرد 3 و نیم لیوان . شکر 4 قاشق غذاخوری . تخم مرغ 2 عدد
کره 200 گرم . پودر خمیر مایه 2 قاشق چایخوری . نمک 1 قاشق چایخوری . اسانس وانیل مقداری
کرم شیرینی برای داخل شیرینی . زرده تخم مرغ برای رومال شیرینی . شکر و آب برای شیره شیرینی
طرز تهیه : شیر گرم ( شیر داغی که دست را نسوزاند ) ، پودر خمیرمایه ، نمک ، 1 قاشق چایخوری شکر و 1 قاشق غذاخوری آرد را باهم مخلوط کنید و 10 دقیقه کناری قرار دهید تا پف کند ، پس از 10 دقیقه تخم مرغ ها را به مخلوط خمیر مایه اضافه و مخلوط کنید.
باقی مانده آرد ، شکر و وانیل را باهم مخلوط کنید سپس به مواد دیگر اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید ، روغن را نیز در آخر اضافه کنید سپس ورز دهید تا خمیر لطیفی بدست بیاید که به دست نچسبد ، خمیر را داخل کاسه ای که چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید سپس به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد از کاسه خارج کنید ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید ، کره نرم شده را روی سطح خمیر پخش کنید و خمیر را لوله کنید سپس با وردنه خمیر را صاف کنید و روی آن را با کیسه فریزر بپوشانید و 10 دقیقه استراحت دهید ، 3 بار دیگر این کار را تکرار کنید ( لوله کنید ، صاف کنید و 10 دقیقه استراحت دهید ، این کار برای ترد شدن شیرینی میباشد ).
پس از انجام مراحل بالا خمیر شیرینی را با وردنه نازک پهن کنید و بصورت دایره بزرگی اطراف ان را ببرید سپس این دایره با به 8 قسمت مساوی برش بزنید ، داخل هر تکه خمیر کمی پودر قند و 1 قاشق غذاخوری کرم مخصوص شیرینی دانمارکی بریزید و همانند شکل شیرینی را بپیچید.
ته سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و خمیرها را با فاصله روی آن قرار دهید ، 30 دقیقه بگذارید خمیرها استراحت کنند سپس 1 زرده تخم مرغ زده شده را روی خمیرها بمالید ، سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی شیرینی ها طلایی شود.
در این فاصله که شیرینی ها میپزد شیره را آماده کنید ، نصف لیوان شکر را با 1/3 لیوان آب و 1 قاشق چایخوری آبلیمو مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود ، شیرینی ها را پس از پخت از فر خارج کنید و با قلمو شیره را روی سطح شیرینی بزنید و پس از اینکه شیرینی ها خنک شدند سرو کنید.