مواد لازم جهت تهیه چای های گیاهی ایرانی
دستور پخت چای های گیاهی ایرانی
چای ها و دمنوش ها را بهتر است با عسل ، خرما یا توت میل کنید
چای گل گاو زبان و سنبل الطیب ( طبیعت گرم و تر ) : خواب آور ، آرامبخش اعصاب ، پایین آورنده فشار خون ، رفع خشونت نای و سینه ، تنگی نفس ، گلو درد ، مقوی دماغ ، معده و کبد سرد ، افزایش ادرار ، ضد سردرد های عصبی ، ضد درد کلیه ، قولنج ، اسپاسم ، تشنج ، صرع ، سودا ، صفرا ، وسواس و سنگ کلیه
طرز تهیه : 2 قاشق غذاخوری گل گاو زبان + 1 قاشق غذا خوری سنبل الطیب + 2 لیوان آب جوش + نبات را مخلوط کنید و بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید سپس میل کنید.
چای زیر فون ( طبیعت گرم ) : آرام بخش ، ضد ناراحتی های عصبی ، تشنج ، میگرن های مزمن ، بی خوابی ، سردرد ، بیماری های ریوی ، زکام ، غلظت خون ، استفراغ ، رماتیسم ، آرتروز ، نقرس ، سیاتیک ، مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون میشود.
هشدار : مصرف چای زیر فون برای خانم های باردار ممنوع است.
طرز تهیه : 1 قاشق غذا خوری زیرفون + 2 لیوان آب سرد با شعله مستقیم 10 دقیقه بجوشانید سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی بگذارید دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.
چای بادرنج بویه ( طبیعت بسیار گرم ) : مقوی قلب واعصاب ، خون ساز ، تقویت کننده سلول های مغز ، فوق العاده آرامبخش ، محرک معده ، خواب آور ، نشاط آور ، ضد صدای گوش ، تشنج ، اسپاسم ، بیماری های کلیوی ، بوی بد دهان و خواب های وحشتناک ، چای مورد علاقه حضرت علی (ع)
طرز تهیه : 1 قاشق چایخوری بادرنج بویه + 2 لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم بگذارید خوب دم بکشد.
چای بادرنج بویه و زیرفون ( طبیعت گرم ) : تقویت قلب و اعصاب ، خواب آور ، نشاط آور ، آرامبخش ، خون ساز ، ضد بوی بد دهان ، رفع خواب های وحشتناک ، بیماری های کلیه، وز وز گوش
طرز تهیه : 1 قاشق غذاخوری زیرفون + 1 قاشق مرباخوری بادرنج بویه + 2 لیوان آب جوش با شعله مستقیم و ملایم حدود 1 ساعت بگذارید بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
چای به لیمو و زیرفون ( طبیعت گرم ) : آرامبخش ، کاهش دهنده فشار خون ، تقویت حافظه و معده ، خواب آور در شب ، تب بر ، شستشو دهنده کلیه ، ضد سرماخوردگی ، تشنج ، نقرس ، رماتیسم ، سردرد و سرگیجه ، ناراحتی های عصبی ، میگرن ، غلظت خون ، آسم ، اسهال ، سینوزیت ، رفع وز وز گوش و خستگی بدن
طرز تهیه : 1 قاشق غذاخوری پر زیرفون + 1 قاشق چایخوری به لیمو + 2 لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم حدود 1 ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
چای دارچین ( طبیعت گرم ) : ادرارآور ، مفرح ، محرک اعصاب ، تقویت معده ، کبد ، قوه باه ، قلب وعروق ، کاهش درد کمر و مفاصل ، تسریع جریان خون ، نیرو بخش ، باز کننده انسداد مجاری ، پاک کننده سینه و حنجره ، بالا بردن فشار خون ، ضد اخلاط رطوبتی ، پا دردهای رطوبتی ، سرفه های رطوبتی ، دلهره ، بوی بد دهان ، دردهای استخوانی ، دیابت ، سردی بدن
هشدار : برای زنان باردار مضر است.
طرز تهیه : چند عدد چوب دارچین + 2 لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم 2-3 ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.
چای زنجبیل ( طبیعت گرم و خشک ) : تقویت حافظه ، قوه باه ( قدرت جنسی مردان ) ، جهاز هاضمه ، معده ، قوای کلی بدن ، خون ساز ، تنظیم ادرار ، خلط آور ، ملین ، درمان اسهال ساده و خونی ، مانع بروز سرطان ، کاهش چربی خون ، بالا بردن فشار خون ، مفید برای قطع عادت ماهانه بیش از اندازه طبیعی ، ضد ضعف اعصاب ، رطوبت مزاج ، بلغم ، درد مفاصل ، بیماری های مفصلی ، کمر درد ، مسمومیت غذایی ، سرفه ، تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون
هشدار : زیاده روی در مصرف چای زنجبیل باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی میشود.
طرز تهیه : 1/2 قاشق چای خوری زنجبیل + 1 لیوان آب جوش را در ظرفی بریزید و اجازه دهید تا 10 دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده و میل کنید.
چای زعفران ( طبیعت گرم ) : از بین برنده عفونت بلغمی ، محرک نیروی جنسی و قوای مفزی ، مفرح ، نشاط آور ، خنده آور ، ادرار آور ، خلط آور ، آرامبخش ، مقوی کبد و اندام های تنفسی ، آشامیدن 1 مثقال آن جهت تسریع در زایمان موثر است ، تسکین آسم و سیاه سرفه ، ضد سرفه ، حساسیت و کرم خوردگی دندان
طرز تهیه : کمی زعفران را درون 5 لیوان اب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد و زرد و شفاف شود.